LietuviškaiLT   EnglishEN  

Meditacijos centras Ojas
 





Ojas Naujienlaiškis/Žiema

Viduržiemis, gruodžio 22, trumpiausia diena ir gūdžiausia naktis praėjo, gamta pradėjo kilti iš miego, iš šaknų, iš vidaus. Tai geriausias metas dar pabūti viduje, darnoje, dvasioje. Šventė, tyla, ramybė. Virsmo momentai.

Nuo viduržiemio prasideda naujas ratas, jei sąmoningesnis, tai ir gražesnis, gyvesnis, turtingesnis. Šiandien atvirame pasaulyje nepaprastai daug galimybių sukasi šalia ir aplink, bet nuostabiausias pajaučiame ir pamatome tik iš vidaus. Joms nereikia suteikti prasmės, jos pačios teka išorėn ir jų prigimtyje bei išraiškoje prasmė jau yra. Bet išgirsti tyliai ir ramiai tekančiai gyvybei ir meilei reikia širdies, sąmonės.

Greta begalinių sąmoningų galimybių, kai kurie dalykai, pvz., pagal kai kuriuos tikėjimus pradėta mėgintuvėlyje gyvybė – sukurtas ir nepanaudotas embrionas kartu su siela – turi būti amžiams teisėtai įkalintas šaldiklyje, atrodo visiška nesąmone. Teisėtai nereiškia teisingai. Blogiau nei išvežimas į Sibirą ar okupacija! Mat, pavyzdžiui, katalikai tiki, kad jų Dievas įpučia sielą į embrioną tuomet, kai jis susidaro iš kiaušialąstės ir spermatozoido. Ir atitinkamai elgiasi. Nežmoniška yra ir gyvybe laikyti tik žmogaus embrioną, o kitus net valgyti. Kviečiame būti humaniškesniais ir saugoti bei puoselėti visą florą ir fauną.  Čia reikalingas atidus, mokslinis ir meditatyvus tyrimas, nors daug kas akivaizdu iš karto.

Su meditacija ir giliausia naktis virsta šviesa, švente, laisve. Kai užaugusi ir pabudusi sąmonė paliečia bet kurią kūno ląstelę išorėje ir dvasią viduje, jos susitinka, pradeda valytis, transformuotis, augti, žydėti, švęsti. Kūnas tampa šventės ir laisvės pamatu, sveikatos šaltiniu. Visos blogos bakterijos, virusai, ligos dingsta, jas egzistencija nuneša pas apsileidėlius, įsitempėlius, galvočius ir tikinčius. Nelaimė, kad galvočiai ir tikintieji negali dėl tikėjimo ir galvojimo atsipalaiduoti ir to nežino. Jie patys, lyg užkrėstas prūdas,  tampa daugelio ligų ir nelaimių nešiotojai ir infekuotojai.

Meditatorius ar dhyana (dhyana – sanskrito žodis reiškiantis meditacija, meditatorius) serga dešimt ir daugiau kartų trumpiau ir rečiau. Mažiau nei vieną dieną per metus. Kiekvieną dhyanos žingsnį lydi vis gilesnė relaksacija ir darna, laimė ir meilė.

Tokios proto ir tikėjimo ligos kaip alzheimerystė, demencija, parkinsonizmas, insultas, vėžys ir pan. beveik nepaliečia meditatoriaus ar dhyanos, nes jis išvalo savo kūną, protą ir sielą, juos padaro daug takesniais ir juos harmonizuoja. Faktiškai dhyanos kūnas tampa jo laimės, rojaus ir nirvanos pamatu. Tai reikia patirti. Žmogus, Lietuva, Europa, pasaulis, niekas nėra laisvas, kol jis neišsilaisvino iš pasąmonės, tikėjimų ir proto gniaužtų. Kitų, tarp jų ir kaimynų kaltinimas, yra aklavietė, o ne atsakymas.

Šiemet Oje atsiveria visiškai naujos galimybės, kurių Lietuvoje niekada nebuvo ir pasaulyje yra tik kai kuriose ypatingose vietose. Puikiausia galimybe naviguoti vidun ir per gyvenimą yra kundalini energija – daug geriau nei kelio navigacija ar nuostabiausias protas. Ją galime gerai justi, matyti ir vesti tik būdami anapus proto.

Labai mažai individų yra radę kundalini, tinkamai naudoja ir gali vesti kitus. Prembuda ją rado praėjusiuose gyvenimuose, o šiame atrado prieš daugelį metų per Ošo kundalini meditaciją ir Ošo video. Jis jau daug metų naudoja kundalini energiją meditacijose, gyvenime ir moksle, ir tuo šiemet dalinsis Oje net specialiuose meditaciniuose kursuose, Meditacijos Mokykloje ir Akademijoje.

Kundalini energiją reikia pajusti, pamatyti, patirti ir ne paviršiuje, o iki sielos ir dar giliau. Kai kurie nemokšos jos bijo, vengia, nes yra sąmoningi jos atžvilgiu tik tiek, kiek viščiukas vėjyje.

Kundalini – aukščiausia galimybė gyvenime ir dvasioje. Ją pajusti yra gerokai sunkiau, bet radus su ja eiti daug lengviau, nes ji beveik nepoliarizuota. Tai karališka energija ir meditacija. Ji beribiai papuošia gyvenimą ir laimina būseną iki vidaus ir Kosmoso. Ji ekstazina kiekvieną mūsų žingsnį ir judesį. Viskas tampa švente. Atrodo, ir mirtis.

Naujas galimybes atveria ir nauja 5/6 metų Ojas Meditacijos Akademijos laida.

Ojas gimė iš Ošo Tarptautinio Meditacinio Resorto 1994 sausio 23 d. – meditacijos centras gali gimti tik iš meditacijos centro, kaip ir žmogus iš žmogaus - ir sausio 23 švenčia 26-tą gimtadienį. Kol kas Lietuvoje yra tik vienas meditacijos centras - Ojas, bet jis gali ne tik bręsti, augti, bet ir daugintis. Tai yra nepaprastai didingos galimybės, kurias panaudoti yra kiekvieno sąmoningo ir atsakingo individo geba ir pareiga.

Eikime su gyvybės ir savo prigimtimi ir potencija, ir išskleiskime savo potencialą pilnai iki laimės ir meilės, gėrio ir grožio bei sveikatos ir gerovės! Su darna, meditacija! Sau ir visoms gyvybėms!

       Prembuda       

 

 

Atnaujinta 2020-01-23






Meditacijos centras OJAS
Resortas: Miškinių km. 8, Nemenčinės sen., Vilniaus r.   |     mob. (8-685) 11533 (pagrindinis)  
Buveinė: Pavasario g. 21d   |   LT-10309 Vilnius   |  mob. (8-685) 11533 (pagrindinis)   |   mob. (8-619) 11551      

Telefonais atsakome I-V 9-12 val., VI 14-17 val., išskyrus per meditacinius kursus

el. p.:   |   svetainė: https://www.ojasmc.eu

© Meditacijos centras "Ojas" 2024. All rights reserved. Copyright information



Naujienos