LietuviškaiLT   EnglishEN  

Meditacijos centras Ojas
 





Ošo parinirvana Oje

2014 m. sausio 19 d.

  

Nirvana - fenomenas, kai individas prašvinta. Tai vienas iš nuostabiausių reiškinių, kuriam dalinai prilygsta nebent gyvybė, evoliucija, meilė. Tai grįžimas namo, į prigimtinį budiškumą, palaimą, į sąmonę. Visam laikui, amžinybei.

Parinirvana - galutinis prašvitusio individo ar budos grįžimas į kosminę sąmonę, kai budos kūnas numiršta. Tai momentas, kai ne tik kad individas paleidžia kūną, bet ir kūnas paleidžia individą. Praeitis, nemokšiškumas, karma galutinai transformuoti. Per parinirvaną galima didžiausia budos dovana jį mylėjusiems mokiniams, sekėjams. Tuomet atsilaisvina aplink budą susikaupusi daugelio gyvenimų energija, meilė, kurias gali pajusti ir pajausti kiekvienas jautrus žmogus. Tuomet ir per vieną akimirką galimas kokybinis šuolis į naują lygmenį, naują sąmoningumą, į meditaciją ar prašvitimą.

Ošo parinirvana atsitiko 1990 sausio 19 dieną. Ošo ant urnos pavedė užrašyti: "Niekada negimęs ir niekada nemiręs, tik aplankęs šią Žemės planetą tarp 1931-12-11 ir 1990-01-19".

Ojas meditacijos centre buvo atšvęsta šių metų Ošo parinirvana. Tai įspūdinga šventė, Ošo energijos, meilės ir sąmonės gūsis, kuris buvo jaučiamas jau iki šventės dienos.

 

Šventė buvo dar ekstaziškesnė, nes Ošo parinirvanos diena sutapo su Meditacijos mokyklos praktikumo paskutine diena. Tai ilgam išliks jautrių ir šventėje dalyvavusių žmonių širdyse ir sielose.

  

Pirmą kartą Meditacijos mokykloje dalyvavęs Karolis džiaugiasi: "Jaučiuosi labai gerai. Man čia labai patinka: ir mokomasi, ir švenčiama.  Niekur taip nematęs. Ta energija gaivina. Man jaučiasi, kad čia yra visi paprasti, nori gyvent laimingai, o ne vaidint, kad laimingi. Tikriausiai labiausiai patiko dinaminės meditacijos pamokos, kai kiti stebi, išsako, kur klystu. Šiandien tokia šviežia dinaminė meditacija buvo, kai vedė Prembuda. Pirmą sykį pasijaučiau lyg kažkokiam sraute būčiau - jūroj, pajaučiau tokį visišką lengvumą. Labai pasikeitė meditacijos kokybė. Apskritai labai patiko toks šventiškas mokymasis.  Kai šokom per Kirtaną, vienu momentu atrodė – kylam, kylam, kylam...  Džiaugiuosi, kad čia buvau".

Meditatorius visą gyvenimą transformuoja į šventę. O mirties transformacija į šventę yra didžiausias įmanomas žmogaus iššūkis. Ošo parodė ne tik, kad tai įmanoma, bet ir parodė kaip. Daug akimirkų būna šventiškų, bet Ošo parinirvanos akimirkos buvo vienos iš pačių ekstaziškiausių.

Ojas info, 2014-01-19

 

Atnaujinta 2014-03-31






Meditacijos centras OJAS
Resortas: Miškinių km. 8, Nemenčinės sen., Vilniaus r.   |     mob. (8-685) 11533 (pagrindinis)  
Buveinė: Pavasario g. 21d   |   LT-10309 Vilnius   |  mob. (8-685) 11533 (pagrindinis)   |   mob. (8-619) 11551      

Telefonais atsakome I-V 9-12 val., VI 14-17 val., išskyrus per meditacinius kursus

el. p.:   |   svetainė: https://www.ojasmc.eu

© Meditacijos centras "Ojas" 2024. All rights reserved. Copyright information



Naujienos